'

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are grayTrött... TRött.... TRÖtt... TRÖTt.... TRÖTT....

Ja, jag är alltså en aning trött, när jag lägger mig i sängen på kvällen, så somnar jag nästan direkt.
En helt fantastisk känsla, då jag inte gjort detta på över ett år nästan.

Det nya jobbet innehåller en mängd nya saker jag måste ta in och reflektera över. Det är fortfarande roligt på det nya jobbet, men jag känner nu att både jag och eleverna börjar bli "bekväma" med varandra, så jag får nog ändra min färdriktning en aning.

Har huvudet fullt med idéer att genomföra med "min nia" samtidigt som TÅGETs produktioner tar upp sin beskärda del. Pellegruppen har fått en ny medlem och det känns bra och även Valhallgruppen har fått ett nytt litet tillskott, det skall bli roligt att se i morgon vad hon har att erbjuda vår lilla pjäs!

Längtar till sportlovet! Skall bli så roligt att få komma iväg med mamma och de andra och äntligen få åka lite slalom!!! :D Sen ska vi ju även åka till "hufudstaden" och titta på Rammstein! *lycka*

Nåväl, massa blaj blev det! Ett litet inlägg som visar att jag fortfarande finns här, skriver och andas som aldrig förr :P

Sherlock Holmes!

Helt f***ing awesome!!!!

Jag hade inga höga förväntningar så jag antar att jag satte mig i biosalongen med ett öppet sinne och skulle låta filmen "tala för sig själv". Och det gjorde den sannerligen!

Den var helt fantastisk! Så oerhört "icke-förutsägbar", manuset var bra, roligt, drivande och intressant. Filmen var actionfylld, vacker att se på och oerhört fascinerande! :D


Helt klart sevärd!


Hrm, kanske skulle man lista upp alla filmer som jag vill se inom den närmsta tiden:
* Snabba Cash (mijau Joel Kinnaman)
* Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (grekisk mytologi  - måste ses!)
* Alice in wonderland (missar inte!!!!)
* The lovely bones (har läst boken, kan bli intressant att se filmen)
* Iron man 2 (såklart!)
* Robin Hood (kan man annat än att inte älska denna "prince of thieves"?)
* Prince of persia (gilla gilla gilla)
* Sex and the city 2 (hehe)
* Ecplise (*slurp*) 

Det verkar som om jag har lite att göra fram till sommaren alltså :P


Två veckor...

.... och det är fortarande hejdlöst roligt på nya jobbet!

Jag trivs som fisken i vattnet eller som.. handen i handsken.. ;)

Ikväll blir det bio, Sherlock Holmes :D

En dag att sakna

Denna dag viger jag nog åt att sakna...

(utan inbördes ordning)

Idag saknar jag mina "Bodabarn"
Idag saknar jag USA
Idag saknar jag att vara liten
Idag saknar jag att vara student
Idag saknar jag min familj
Idag saknar jag att kunna uttrycka mig
Idag saknar jag respekt
Idag saknar jag självförtroende
Idag saknar jag Micke
Idag saknar jag mina vänner
Idag saknar jag att sova
Idag saknar jag André
Idag saknar jag samtalen på balkongen
Idag saknar jag att bara vara
Idag saknar jag tystnaden
Idag saknar jag våren
Idag saknar jag teatern
Idag saknar jag havet
Idag saknar jag att vara glad


Ett avslutat kapitel

Jag börjar nog sakta men säkert inse, att det som en gång varit är numera ett avslutat kapitel.

Nu är det dags att börja på det nya kapitlet, där nya händelser krävs för att spänningen skall hålla i sig.

Det som en gång varit, är över. Kapitlet är avslutat och nu får vi se fram emot att börja på nästa.


En plats där sinnet får ro

Idag kom jag på mig själv med att befinna mig i fullständig ro.
Det är inte ofta det händer.
Jag stannade upp och tänkte att just där och då, fanns inte ett enda problem.
Jag var den jag alltid vill vara, den glada, sprudlande och postiva Emma.

Det var precis som att jag befann mig i en bubbla, en bra och trevlig bubbla.
Utanför bubblan existerade inte världen, vardagens händelser fanns inte,
alla måsten hade upphört.

Jag känner igen denna känsla, men har inte haft den på ett bra tag.
Men nu, när den är tillbaka, ska jag vårda den ömt varje dag.
Jag ska ta alla tillfällen jag kan, till att gå in i min lilla bubbla och bara
vara glad, positiv och sprudla...

Erase and rewind...
...
Söndag, kattvakt och stök!

En vecka på nya jobbet och jag har verkligen fått anstränga min lilla hjärna!

Att lära sig namnen på eleverna var ganska lätt (värre är det nog med kollegorna, för de har en tendens att se precis likadana ut *hehe*)

Det visade sig att jag har ett rikigt bra schema, bara tre klasser som jag har undervisningn i och resten är jag typ, resurs. Jag klagar inte och är oerhört tacksam att jag har detta schema, då det är mycket annat att ta in första terminen. Jag trivs bra efter min första vecka och tror inte att alla elever hatar mig än ;)

Det negativa under veckan har varit att från första dagen så kom den välbekanta huvudvärken tillbaka! Satt som "ett smäck" ;)

Helgen har susat förbi i 190km/h. Vi har haft lite besök av "Norakatten" som har spunnit konstant. :D Lovely! (Hon har även jamat på nätterna, vilket inte varit riktigt lika "lovely"). En lugn fredag avslöstes en inte alls lugn lördag. Först kalas i Falköping (Arvid fyllde 9) och därefter susa till Äspered för att umgås med Wilhelmsons. En helt pefekt dag (den enda som inte håller med är nog Nora, som fick vara själv 15 timmar).

Söndagen kommer gå i planeringens- (det var ett tag sedan jag planerade på söndagar), städandets- (det ser ut som jag-vet-inte-vad-här) och gosandetstecken (tanken är att gosa extra mycket med Nora idag, för hon fick vara själv så länge igår, dock vet jag inte om detta är något hon uppskattar)...

ÅH! jag höll på att glömma ;) när jag gick in på SF.se så möttes jag av en helt fantastisk bild. ;)
Första dagen...

Första "riktiga" dagen på nya jobbet är över och jag är oerhört nöjd över resultatet.

Fyra lektioner, en som inte blev av, 26 lärare i ett personalrum och en hop elever! Inga slagsmål, bra respons av lektionsinnehållet och en helt slut Emma, när jag traskade till bilen 16,20. =) Allt som jag hade önskat av min första jobbdag hade blivit sant! (hehe)

In till stan, bort till Knalleland där jag agerade TAXI (mjo, är det alltså så det blivit nu?? =P) det var tydligen fler än jag som hade tanken att åka till Knalleland, tur att min bil är som en stridsvagn och alla andra slängde sig på bromsen och gjorde plats för oss! ;)

Då jag sov oerhört dåligt i natt (fyra timmar) har jag susat omkring som en liten råtta, upp på vinden, bära påsar, sortera, upp på vinden, ner igen, sortera tvätt, diska..... Tillslut lade jag mig helt utmattad på min spikmatta i 30min och det var såååååååååååååå nice (hade trevligt sällskap i luren så det förbättrade klart hela situationen). 

Kände att detta blev ett oerhört oseriöst inlägg, men hej! Man kan inte vara seriös hela tiden! =P


 


Nytt år, nytt jobb...

Jaha, så är då äntligen kvällen här. När jag lägger mig ikväll kommer jag att göra det som en "student", men i morron när jag vaknar kommer jag att göra det som "läraren". Ett år, det har gått så fort...

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram mot det som komma skall. Inte så att det känns "nervöst" att börja i morron, för det känns bra! De kollegor jag träffat är supertrevliga och öppna, så det är ingen fara. Inte heller att träffa alla nya elever på måndag, känns "nervigt", då jag känner att jag kommit över den fasen. Allt detta blandat med alla nya metoder och didaktiska hjälpmedel jag fått under året på HB är förtjusning...

...skräcken däremot är hur i hela friden jag skall kunna ställa om mig! Från att ha njutit av att vara student ett år, att få bara vara, sitta uppe på nätterna, luncha på dagarna, shoppa som en tok (måste tillägga plugga här någonstans också) det har varit helt fantastiskt!

Alla nya relationer jag fått och sådana som fördjupats.

Självklart känns det oerhört trist att lämna Boda, med den "sorgen" har jag nog kommit över! Jag tror också att det hade varit så mycket värre om "mina ungar" hade varit kvar!

Hur som helst, även om denna kväll är den sista på en helt fantastisk tid, så måste jag väl lära mig att i och med att tiden går, så möter man alltid förändringar! Det funkar inte att hålla fast vid det gamla, bara för att man inte vet vad som väntar.
Tankar mitt i natten....

Älskar man, så orkar man...

Så är det bara!

Erase and rewind...

Tänk så många gånger jag önskar att jag kunde stanna tiden,
stanna tiden och spola tillbaka,
stanna tiden, spola tillbaka och göra ogjort!Avatar! <3

Jag har sällan skådat en sådan felfri och fantastisk film som jag gjort idag!

Jag vet faktiskt inte vad jag hade för förväntningar på filmen, har hört många som sagt att det var den bästa film de sett, helt fantastisk, suverän..... and so on... Men å andra sidan hade jag också hört att filmen saknade handling och inte alls var så överväldigande som man trott...

Så, vi åkte till Göteborg för att titta på den i 3D. Väl inne i salongen (som vad gigantisk) placerade vi de svarta brillorna på rätt plats och började att titta. Det tog ungefär 10 min innan jag var helt fast!

Därefter vet jag inte riktigt vad som hände, jag var bara fast, hela jag fylldes av intryck och känslor, som jag inte alls kunde kontrollera! Filmen var så oerhöt snyggt gjord, visst kunde det vara lite svårt med 3D:n ibland, då den effekten har tendens att fokusera på det som är "närmst", men... det var helt fantastiskt och jag tror nog att jag ska ta och se den igen!

Att filmen inte skall ha någon handling är ju bara båg! Den slår de flesta filmer och har både en handling och ett budskap som berör!

Det är vid sådana här tillfällen jag skulle kunna offra min arm för att få vara en utbildad regissör som får njuta av att se fulsatta salonger, tårfyllda ögon, berörda människor som alla har tittat på något jag skapat! :P Men, jag antar att jag får hålla mig till min amatörteater <3 och försöka sprida mitt budksap där i stället!
RSS 2.0